Dan za škofjeloško rokodelstvo – od Loškega muzeja do Kreativnic

Pedagoško-ustvarjalni program

Škofja Loka je mesto rokodelstva. Obrtniki in rokodelci že od nekdaj uporabljajo naravne materiale, iz katerih v različnih tehnikah izdelujejo rokodelske mojstrovine. Pomembno so vplivali na razvoj celotnega območja in na dejstvo, da je Škofja Loka že od nekaj pomembno trgovsko in kulturno središče.

V celodnevnem pedagoško-ustvarjalnem programu Dan za škofjeloško rokodelstvo, Od Loškega muzeja do Kreativnic, se posvečamo značilnim rokodelskim tehnikam – klekljanju, klobučarstvu, glavnikarstvu, platnarstvu in barvarstvu – ter povezujemo celo mesto, v katerem rokodelstvo še danes živi!Trije sklopi vsebin

Pedagoško-ustvarjalni program je namenjen celodnevnim kulturnim in tehniškim dnevom, sestavljen pa je iz treh posameznih sklopov, ki jih lahko izbirate tudi modularno:

  • pedagoški program v Loškem muzeju Polne roke znanja
  • vodeni sprehod po mestu Škofja Loka, mesto rokodelstva
  • ustvarjalno-pedagoški program v Kreativnicah Doživimo rokodelstvo

Celoten program poteka v starem mestnem jedru Škofje Loke. Program združuje pogled v preteklost, sodobno rokodelstvo in praktično ustvarjalno izkušnjo, doživetje rokodelstva.

 

Kontakt za več informacij in prijavo na termin:

Rokodelski center DUO Škofja Loka

+386 (0)4 51 12 460

+386 (0)40 769 521

rokodelskicenter@visitskofjaloka.si

 

Bi radi spoznali tudi druge mojstre rokodelce?
Na rokodelskih doživetjih z vami delijo svoje bogato znanje!

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.