Škofja Loka – mesto rokodelstva, vodeni sprehod po mestu

Primerno za: vse triade osnovnih šol

Trajanje:
45 minut

Cena:
2 EUR/osebo

Vodeni sprehod po starem mestnem jedru

Primerno za: predšolske skupine, 1. triada, 2. triada, 3. triada, srednje šole, odrasli

Čas trajanja: 45 minut

Cena: 2 EUR/udeleženca

 

Vodeni sprehod po starem mestnem jedru Škofje Loke s poudarkom na kulturni dediščini, povezani z rokodelsko dediščino, ki so jo učenci spoznali v muzejskih zbirkah.

Z Loškega gradu nas pot vodi v Karlovec in k hudičevi brvi v Puštalu. Na Mestnem trgu obiščemo Rokodelski center DUO Škofja Loka, ki povezuje sodobne mojstre rokodelce in mojstrice rokodelke, ki v sodobni preobleki nadaljujejo bogato rokodelsko dediščino Škofjeloškega.

Na Cankarjevem trgu prisluhnemo zgodbam o zadnjem tradicionalnem loškem klobučarju in o sodobni mojstrici polstenja, ki ima na trgu danes svoj rokodelski atelje.

Tovarna klobukov Šešir in sodobni tekstilni center Kreativnice

Preden se spustimo na Spodnji trg, se odpre lep pogled na bivšo tovarno klobukov Šešir Škofja Loka, ki je do nedavnega delovala kot ena zadnjih tovrstnih tovarn na svetu. Na Spodnjem trgu stoji visok tovarniški dimnik, ki s svojo mogočnostjo opozarja na tovarno že na mestni veduti.

Na Spodnjem trgu deluje sodobni tekstilni center Kreativnice in povezuje domače tekstilne oblikovalke in ustvarjalke. To je delovni prostor, kjer so razstavljeni tudi tekstilni izdelki oblikovalk in delovno orodje za ustvarjanje (ročno tkanje, polstenje, barvanje volne in drugih vlaken z rastlinami, tisk, šivanje).

Sprehod po mestu se tukaj zaključi in po kratkem predahu na klopcah pod lipo nadaljuje z ustvarjalnim programom v sodobnem tekstilnem centru Kreativnice.

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.