Rokodelski center DUO Škofja Loka

KONTAKT:
Rokodelski center DUO Škofja Loka, Razvojna agencija Sora

Mestni trg 34,  4220 Škofja Loka

Zaljubljeni v ustvarjalnost! 

Naša vrata so odprta:

Čez leto:

ponedeljek: zaprto

torek–petek: 10.00–16.00

sobota: 9.00–13.00

nedelja in prazniki zaprto

Poletni urnik (julij in avgust):

ponedeljek–petek: 10.00–19.00

sobota: 9.00–13.00

nedelja in prazniki zaprtoTradicija rokodelstva na Škofjeloškem

Tradicija rokodelstva na Škofjeloškem in širšem Gorenjskem je dolga in bogata … Rokodelstvo je bilo od nekdaj razvito tako na podeželju kot v mestih, kjer so večinoma živeli trgovci in obrtniki. Od srede 15. stoletja je škofjeloško območje na gospodarskem, kulturnem in socialnem področju življenja močno zaznamovalo cehovstvo. Rokodelstvo in obrt sta pripomogla, da je Škofja Loka že v srednjem veku postala upravno in obrtniško-trgovsko središče celotnega loškega ozemlja, hkrati pa eno najrazvitejših mest v slovenskem prostoru.Pišemo zgodbe in spodbujamo ustvarjalnost.

Najdete nas v starem mestnem jedru Škofje Loke, kjer si lahko ogledate rokodelske razstave, po principih pravične trgovine kupite rokodelske mojstrovine, ki so nosilke certifikata vrhunske kakovosti Rokodelstvo Art&Craft Slovenija, ali pa se udeležite različnih rokodelskih delavnic in tečajev z našimi mojstri rokodelci in mojstricami rokodelkami. 

Oglejte si tudi naš spletni predstavitveni katalog. 

Za vas pa smo pripravili tudi katalog poslovnih in osebnih daril Podarite zaklad rokodelstva. Vabljeni k ogldu in naročilu.

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.