Večer s Kreativnicami: Silva Horvat

04. septembra 2020

Trajanje:
19. 6. - 31. 7. 2020

Prostor:
Sodobni tekstilni center Kreativnice

Cena:
Vstop prost!

V okviru sklopa dogodkov Večer s Kreativnicami se v sodobnem tekstilnem centru odvijajo različni dogodki, na katerih se predstavljajo tekstilni ustvarjalci in ustvarjalke.

Prvi med njimi se posvečajo domačim tekstilnim oblikovalkam in ustvarjalkam.

V petek, 19. 6. 2020, ob 18h je svoje dolgoletno ustvarjalno delo tkanja z nami delila Silva Horvat. Silva Horvat je oblikovalka, ki ustvarja avtorsko tapiserijo in tkane rokodelske izdelke.

Njena samostojna razstava je bila odprta do konce meseca julija 2020.

“Silva Horvat je oblikovalka, ki ustvarja avtorsko tapiserijo in tkane rokodelske izdelke. ”

Leta 1986 je zaključila študij tekstilne tehnologije, smer oblikovanje tekstilij, na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani. Sodelovala je na številnih samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini. Leta 1988 je bila za svoje umetniško delo  nagrajena z Groharjevo štipendijo. Je članica Društva oblikovalcev Slovenije in Združenja umetnikov Škofja Loka. Za svoje rokodelsko delo je pridobila certifikat Rokodelstvo Art&Craft Slovenija, v zadnjem letu pa je aktivn oustvrjlka Kreativnic, kreativnega središča za tekstil. Na statvah nastajajo unikatni ročno tkani izdelki – med drugim šali, prti, pogrinjki, preproge, zavese, metrsko blago, odeje, avtorske tapiserije. Izdelke tke iz čiste volne ali volne, kombinirane z drugimi materiali.

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.