Tečaj rezbarjenja

Tečaj rezbarjenja s Petro Plestenjak Podlogar

Termin:
02. 03. 2023

Ura:
17.00-19.30

Prostor:
Rokodelski center DUO Škofja Loka (Mestni trg 34)

Cena:
95 €

Vljudno vabljeni na TEČAJ REZBARJENJA, ki ga bo vodila mojstrica rokodelka Petra Plestenjak Podlogar.

Tečaj bo potekal ob četrtkih (2. 3., 9. 3. in 16. 3. 2023) med 17.00 in 19.30 v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka (Mestni trg 34).

Petra Plestenjak Podlogar je danes edina nosilka mojstrskega znanja izdelovanja modelov za mali loški kruhek. Stoletja dolgo tradicijo izdelovanja lesenih modelov in peke ta malih kruhkov so na Škofjeloškem v začetku 18. stoletja začele redovnice klarise, Petra pa jo danes nadaljuje in nadgrajuje tudi s svojimi avtorskimi motivi in vzorci ter tako bogato tradicijo prepleta s sodobnostjo. Kot nosilka znanja izdelave modelov za loški kruhek je vpisana v Register nesnovne kulturne dediščine Slovenije.

Na rokodelskem tečaju se boste naučili osnov rezbarjenja, ravnanja z rezbarskimi dleti in drugim orodjem. Pod mentorstvom mojstrice boste izdelali ročno rezbarjen manjši model za loški kruhek, lahko pa še lesen obesek ali knjižno kazalo.

Na rokodelski tečaj lahko prinesete svoja rezbarska dleta, če jih nimate, jih dobite na tečaju.

Prijave na tečaj so obvezne, maksimalno število udeležencev pa je 8.

Cena rokodelskega tečaja je 95 € in vključuje strokovno mentorstvo na tečaju, les za izdelke in uporabo rezbarskih dlet.

Vljudno vabljeni!

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.