Tečaj rezbarjenja

Tečaj rezbarjenja

Termin:
02. 12. 2023

Trajanje:
8 ur

Ura:
9.00-13.00

Prostor:
Delavnica Rokodelskega centra DUO Škofja Loka (Mestni trg 35)

Cena:
95€

Rezerviraj

Tečaj rezbarjenja s Petro Plestenjak Podlogar

Vljudno vabljeni na TEČAJ REZBARJENJA, ki ga bo vodila mojstrica rokodelka Petra Plestenjak Podlogar.

Petra Plestenjak Podlogar je danes edina nosilka mojstrskega znanja izdelovanja modelov za mali loški kruhek. Stoletja dolgo tradicijo izdelovanja lesenih modelov in peke ta malih kruhkov so na Škofjeloškem v začetku 18. stoletja začele redovnice klarise, Petra pa jo danes nadaljuje in nadgrajuje tudi s svojimi avtorskimi motivi in vzorci ter tako bogato tradicijo prepleta s sodobnostjo. Kot nosilka znanja izdelave modelov za loški kruhek je vpisana v Register nesnovne kulturne dediščine Slovenije.

Na rokodelskem tečaju se boste naučili osnov rezbarjenja, ravnanja z rezbarskimi dleti in drugim orodjem. Pod mentorstvom mojstrice boste izdelali ročno rezbarjen manjši model za loški kruhek, lahko pa še lesen obesek ali knjižno kazalo. Tečaj bo potekal v dveh terminih, 2. 12. in 9. 12., med 9. in 13. uro.

Na rokodelski tečaj lahko prinesete svoja rezbarska dleta, če jih nimate, jih dobite na tečaju.

Prijave na tečaj so zaključene, vsa mesta so zasedena. Na povezavi lahko oddate vaš interes za naslednjo delavnico, o terminu vas bomo obvestili naknadno. 

Cena rokodelskega tečaja je 95 € in vključuje strokovno mentorstvo na tečaju, les za izdelke in uporabo rezbarskih dlet. Tečaj se bo izvedel ob zadostnem številu prijav.

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.