PRIČAKOVANJA: RAZSTAVA STEKLENIH IZDELKOV KATJE ZRIMŠEK, NICEART

Vljudno vabljeni na odprtje in ogled razstave PRIČAKOVANJA: RAZSTAVA STEKLENIH IZDELKOV KATJE ZRIMŠEK, NICEART

Razstavo odpiramo v torek, 18. aprila 2023, ob 18. uri v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka. Odprtje razstave bodo glasbeno obogatile učenke Glasbene šole Škofja Loka Lejla Jesenko in Brina Umek na saksofonu ter Iva Jesenko, Glorija Povirk in Veronika Pisk na klarinetu.

Zakaj Pričakovanja? Ko rokodelka položi steklo v peč, ne more biti nikoli popolnoma prepričana, da bo končni rezultat točno takšen, kot si ga je zamislila. Pričakovanje raste v urah čakanja in ohlajanja peči, ko končno lahko odpre dovolj ohlajeno peč. Predvsem pa je pričakovanje močno pri raziskovanju novih materialov in ustvarjanju v novih tehnikah.

Na tokratni samostojni razstavi se med drugim posveča povezovanju steklenih izdelkov in kulinarike. Hrana na skrbno in ročno izdelanem krožniku aktivira vse čute – hrano najprej vidimo in vonjamo, sledi pričakovanje okusa in razvajanje …

Katja Zrimšek se z oblikovanjem stekla ukvarja od leta 2005. Za izražanje svoje ustvarjalnosti uporablja tehniko fuzije in Tiffany vitražno tehniko. Steklo jo navdušuje, saj ima izjemno široko paleto možnosti preobrazbe. Ostro, krhko brezbarvno steklo, se z obema tehnikama lahko spremeni v prijetne, mehke, gladke, uporabne, predvsem pa barvite izdelke.

Poleg rokodelskih spretnostih se Katja Zrimšek mojstri tudi na področju kulinarike in profesionalnega ukvarjanja z živalmi, še posebej s konji. Vse te ljubezni spretno povezuje in dopolnjuje. Pri oblikovanju stekla so ji blizu organske linije, ki jih črpa po motivih iz narave in okolja.
Razstava bo na ogled do 27. maja 2023.

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.