Izložbe domišljije 2022

IZLOŽBE DOMIŠLJIJE, prodajne razstave umetnikov in rokodelcev od 1. decembra do 31. decembra 2022 v starem mestnem jedru Škofje Loke

Izložbe domišljije povezujejo lokalne posameznike in organizacije s področja kulture, umetnosti, rokodelstva in prodaje unikatnih izdelkov s Škofjeloškega. Na prodajnih razstavah na različnih lokacijah po starem mestnem jedru Škofje Loke se tako predstavljajo umetniki, rokodelci, fotografi, ilustratorji, oblikovalci in vam svoje izdelke ponujajo na ogled in v nakup.

Sodelujoči želimo spodbuditi ozaveščene nakupe, v katerih darila in drobne pozornosti prihajajo iz lokalnega okolja in so narejeni z veliko pozornostjo ustvarjalk in ustvarjalcev. Izložbe domišljije ponujajo celostno izkušnjo prazničnega obdarovanja in odgovornega potrošništva, občutno drugačno od hitre mode in prenatrpanih trgovskih centrov. Z obiskom Izložb domišljije se podate v preplet in odkrivanje škofjeloških srednjeveških ulic in trgov, sproščene pogovore z ustvarjalci in premišljeno izbiro unikatnih daril za naše najbližje.

Zgodba Izložb domišljije poteka že deveto leto zapored. Letos lahko poiščete kar štirinajst točk po mestnem jedru, ki jih prepoznate po igrivih silhuetah na fasadah in v izložbenih oknih. Te so delo akademskega kiparja Mateja Bizovičarja in bodo krasile prostore sodelujočih: Rokodelski center DUO Škofja Loka, Loški muzej Škofja Loka z Galerijo Ivana Groharja, Sokolski dom Škofja Loka, Sodobni tekstilni center Kreativnice, Knjižnico Ivana Tavčarja, Atelje Amuse, trgovino Paleta, Galerijo in trgovino Čipke Mojca, trgovino Rozamunda, restavracijo Jesharna ter gostilno in galerijo Pr’ Pepet. Zelo smo veseli, da se zemljevid Izložb domišljije širi, in sicer boste na njem našli tudi delavnico Ane Bučar, delavnico Matjaža Reška (J.I.M. klobuki) in v trgovino in delavnico Linen Friday.

Obiščite Izložbe domišljije in obdarujte z domišljijo! 

Sledite nam tudi na našem Facebooku in Instagramu!

#obdarujemzdomisljijo #obdarujemzdomisljijo

Izložbe domišljije se odpirajo v četrtek, 1. decembra 2022 ob 18:00.

Ob 18:00 bomo na Mestnem trgu v Škofji Loki začeli z vodenim sprehodom med našimi razstavnimi prostori,

ob 20:00 pa bo na Mestnem trgu koncert ob odprtju in začetku prazničnega decembra.

Vabimo vas, da praznični december začnete skupaj z Izložbami domišljije!

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.