Gostujoča razstava Kreativnic v Centru za kreativnost

04. septembra 2020

Trajanje:
4. 6. - 2. 7. 2020

Prostor:
Projektna pisarna CzK Maribor (Partizanska cesta 11)

Cena:
Vstop prost!

V sklopu spremljevalnega programa razstave, ki do 20. 9. 2020 poteka v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, MADE IN: Pripovedi obrti in oblikovanja, se v Projektni pisarni Centra za Kreativnice Maribor predstavljamo Kreativnice – sodobni tekstilni center iz Škofje Loke.

Razstava je bila na ogled med 4. junijem 2020 in 2. julijem 2020.

Kreativnice so ustvarjalno-delovni prostor, ki ima hkrati tudi razstavno-prodajni značaj. Sodobni tekstilni center Kreativnice opozarja na bogato dediščino tekstilne industrije na Škofjeloškem in povezuje različne ustvarjalce, predvsem ženske, ki s sodobnim pristopom nadgrajujejo bogato tekstilno dediščino območja.

Anja Musek, Ladka Peneš, Lili Panjtar, Nina Vastl Štefe in Silva Horvat se izražajo skozi različne tehnike, vsem pa je skupna ročna izdelava unikatnih izdelkov z visoko uporabno in estetsko vrednostjo. Predstavljajo se z naborom izdelkov za dom, modnih dodatkov in oblačil, ki obujajo ali nadaljujejo tradicijo ročne izdelave lokalnih izdelkov iz naravnih materialov, ki so hkrati tudi trajnostno naravnani.

Foto: Janez Klenovšek

“Anja Musek, Ladka Peneš, Lili Panjtar, Nina Vastl Štefe in Silva Horvat se izražajo skozi različne tehnike, vsem pa je skupna ročna izdelava unikatnih izdelkov z visoko uporabno in estetsko vrednostjo. ”

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.