Delavnica izdelave zavijače

Delavnica izdelave zavijače

Termin:
04. 11. 2023

Trajanje:
8 ur

Ura:
9.00-12.00, 13.30-18.30

Prostor:
Delavnica Rokodelskega centra DUO Škofja Loka (Mestni trg 35)

Cena:
75€

Delavnica izdelave zavijače z Andrejo Stržinar

Vabljeni na delavnico izdelave tradicionalnega dela ženske noše v preteklosti, zavijače.

Zavijača je bila značilna predvsem za nošo na Gorenjskem. Sestavljena je iz oglavja in brokatnega čelnika, lase prekriva v celoti in se zavezuje na tilniku. Delavnico bo vodila mojstrica izdelave zgodovinski kostumov, Andreja Stržinar.

Andreja Stržinar pod blagovno znamko AS unikat ustvarja zgodovinske kostume in rekonstrukcije oblačil različnih časovnih obdobij slovenskega prostora. V vsak oblačilni kos je všita zgodba časa, ki jo posamezni kostum pripoveduje. Njeno delo ohranja spomin na nekdanje načine oblačenja in tudi izdelave oblačil. Temelj njenega dela je ročna izdelava in vključevanje različnih rokodelskih tehnik krojenja, šivanja, vezenja in drugih.

Andreja Stržinar je kot nosilka enote Izdelovanje pripadnostnih kostumov vpisana v Register nesnovne kulturne dediščine Slovenije.

Prijave so obvezne po e-pošti: rokodelskicenter@visitskofjaloka.si ali po telefonu 04 511 24 60, kjer smo vam na voljo tudi za več informacij. Delavnica bo izvedena ob zadostnem številu prijav. Število mest je omejeno.

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.