Delavnica izdelave zavijače

Delavnica izdelave zavijače

Termin:
16. 12. 2023

Trajanje:
9 ur

Ura:
9.00-14.00, 9.00-13.00

Prostor:
Delavnica Rokodelskega centra DUO Škofja Loka (Mestni trg 35)

Cena:
80 €

Rezerviraj

Delavnica izdelave zavijače z Andrejo Stržinar

Vljudno vabljeni na ponovitev uspešne delavnice izdelave zavijače, ki jo bo vodila mojstrica Andreja Stržinar (AS Unikat).

Zavijača je bila v preteklosti značilno pokrivalo poročenih žensk in je del gorenjske noše. V preteklosti je bila to cenejša in zato dostopnejša različica t. i. avbe. Sestavljena je iz oglavja in brokatnega čelnika, lase prekriva v celoti in se zavezuje na tilniku.

Andreja Stržinar pod blagovno znamko AS Unikat ustvarja zgodovinske kostume in rekonstrukcije oblačil različnih časovnih obdobij slovenskega prostora. V vsak oblačilni kos je všita zgodba časa, ki jo posamezni kostum pripoveduje. Njeno delo ohranja spomin na nekdanje načine oblačenja in tudi izdelave oblačil. Temelj njenega dela je ročna izdelava in vključevanje različnih rokodelskih tehnik krojenja, šivanja, vezenja in drugih. Andreja Stržinar je kot nosilka enote Izdelovanje pripadnostnih kostumov vpisana v Register nesnovne kulturne dediščine Slovenije.

Delavnica bo potekala v dveh delih, in sicer v soboto 16. 12. 2023 od 9. do 14. ure in nedeljo 17. 12. 2023 od 9. do 13. ure. Prispevek za material in vodenje delavnice je 80 €.

VSA RAZPOLOŽLJIVA MESTA ZA DELAVNICO SO POLNA. Če bi se radi udeležili delavnice v naslednjem terminu izpolnite spletni obrazec  in obvestili vas bomo o novo razpisanih terminih. Po naših kanalih pa smo vam na voljo tudi za več informacij. Delavnica bo izvedena ob zadostnem številu prijav. Število mest je omejeno, zato v primeru prijave prosimo za resnost in vestno udeležbo oziroma čim prejšnje sporočilo o morebitni odpovedi. Hvala!

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.