Začetni tečaj izdelave steklenega izdelka v tiffany vitražni tehniki

Začetni tečaj izdelave steklenega izdelka v tiffany vitražni tehniki

Termin:
22. 04. 2022

Prostor:
Rokodelski center DUO Škofja Loka (Mestni trg 34)

Cena:
170€

Vljudno vabljeni na ZAČETNI TEČAJ IZDELAVE STEKLENEGA IZDELKA V TIFFANY VITRAŽNI TEHNIKI, ki ga bo vodila mojstrica rokodelka Katja Zrimšek, nosilka certifikata Rokodelstvo Art&Craft Slovenije.

Tečaj bo potekal v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka (Mestni trg 34):
petek, 22. 4. 2022, od 17.00 do 20.00
sobota, 23. 4. 2022, od 9.00 do 17.00
nedelja, 24. 4. 2022, od 9.00 do 13.00
Zgodovina klasičnega vitraža je vezana predvsem na okna v cerkvah, katedralah in dvorcih. Najstarejši primerki so zasteklitve na oknih bazilik iz 4. in 5. stoletja, zlata doba vitraža sega med 12. do 16. st. V svoji zgodovini je doživljal zatone in vzpone, korenite spremembe pa je doživel s spremembo tehnologije, ki namesto svinčenih trakov vpeljuje bakreno folijo (Tiffany tehnika).
Vitraž Tiffany je vitražna tehnika, pri kateri koščke stekla oblečemo z bakrenimi trakovi in jih zacinimo. Omogoča oblikovanje z manjšimi koščki stekla, pa tudi tridimenzionalno oblikovanje.
Na začetnem tečaju vitraža boste spoznali vse faze Tiffany vitražne tehnike in pod mentorstvom samostojno izdelali ploskovne steklene izdelke ter se dotaknili tudi tridimenzionalnih.
Osvojili boste značilnosti različnih vrst stekla, osnovna pravila konstrukcij izdelkov in izdelavo šablon, rezanje in lomljenje stekla, brušenje, sestavljanje z bakreno folijo in cinjenje, zaključne obdelave in zaščito izdelkov.
Prijave na tečaj so obvezne. Cena tečaja 170 EUR na udeleženca.
Na voljo so le 4 mesta in tako bo delo zelo individualno in intenzivno. Tečaj se bo izvedel ob prijavi vsaj 3 udeležencev.
Vljudno vabljeni!

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.