ZAČETNI TEČAJ IZDELAVE STEKLENEGA IZDELKA V TIFFANY VITRAŽNI TEHNIKI

Začetni tečaj izdelave steklenega izdelka v tiffany vitražni tehniki

Termin:
04. 05. 2023

Ura:
17.00-20.00

Prostor:
Rokodelski center DUO Škofja Loka (Mestni trg 34)

Cena:
230 €

Vljudno vabljeni na

ZAČETNI TEČAJ IZDELAVE STEKLENEGA IZDELKA V TIFFANY VITRAŽNI TEHNIKI,

ki ga bo vodila mojstrica rokodelka Katja Zrimšek, nosilka certifikata Rokodelstvo Art&Craft Slovenije.

Tečaj bo potekal v delavnici Rokodelskega centra DUO Škofja Loka ob četrtkih 4. 5. 2023, 11. 5. 2023, 18. 5. 2023, 25. 5. 2023od 17.00 do 20.00

Zgodovina klasičnega vitraža je vezana predvsem na okna v cerkvah, katedralah in v dvorcih. Najstarejši primerki so zasteklitve na oknih bazilik iz 4. in 5. stoletja, zlata doba vitraža pa sega med 12. in 16. st. V svoji zgodovini je doživljal zatone in vzpone, korenite spremembe pa je doživel s spremembo tehnologije, ki namesto svinčenih trakov uporablja bakreno folijo imenovana Tiffany tehnika. Pri tej  tehniki koščke stekla oblečemo z bakrenimi trakovi in jih zacinimo. Omogoča oblikovanje z manjšimi koščki stekla, pa tudi tridimenzionalno oblikovanje.

Na začetnem tečaju boste spoznali vse faze Tiffany vitražne tehnike in pod mentorstvom rokodelke samostojno izdelali ploskovne steklene izdelke ter se dotaknili tudi tridimenzionalnih.

Osvojili boste značilnosti različnih vrst stekla, osnovna pravila konstrukcij izdelkov in izdelavo šablon, rezanje in lomljenje stekla, brušenje, sestavljanje z bakreno folijo in cinjenje, zaključne obdelave in zaščito izdelkov.

Prijave na tečaj so obvezne na rokodelskicenter@visitskofjaloka.si. Cena tečaja 230 EUR na udeleženca. Vsi pripomočki in materiali so vključeni v ceno.

Na voljo je 5 mest in tako bo delo zelo individualno in intenzivno. Tečaj se bo izvedel ob prijavi vsaj 3 udeležencev.

Vljudno vabljeni!

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.