VTISI Z ROKODELSKEGA

14. septembra 2023

Objavljamo vtise z Rokodelskega na Visokem, celodnevnega dogodka, ki se je odvil v nedeljo, 10. septembra 2023 v slikoviti okolici Tavčarjevega dvorca. Bilo je res lepo, kako pa bi vi ubesedili?

Za nami je še en čudovit dogodek Rokodelsko na Visokem. Dan smo začeli še v meglicah; rokodelci in rokodelke ter drugi soustvarjalci in soustvarjalke o razpotegnili prte in nanje postavili precizno narejene izdelke, postavili ponk, razgrnili odeje in vzpostavili prostor za igro in ustvarjanje, sestavili mize in mizice, razporedili začimbe in dišavnice, pripravili surovine in orodje za delavnice … skupaj smo razgrnili streho za močno sonce, ki nas je grelo cel dan, potem pa smo medse sprejeli še vse, ki znate ceniti vrhunske izdelke, se veselite dobre družbe, vas srbijo prsti in se želite preizkusiti v novih rokodelskih veščinah, pa radi dobro jeste, imate oko in uho, da sprejemajo in občudujejo lepe reči.

Še enkrat hvala vsem sodelujočim: Petri Plestenjak Podlogar, Lili Panjtar – LILA Studio, Darji Rant – Klobbka, Matiji Hiršenfelderju, Janezu Krišlju, Romanu Jamniku, Janezu Jankovcu, Lidiji Debelak, Zdenki in Katji Vilfan – Trgovina Krpanke, Karmen Prelog – Art Carmelia, Tonetu Kosmaču – Masivno.si, Janji Stopinšek in Klemnu Urbaniji – Jaya Life, Andreji Stržinar – AS unikat, Karli B. Rihtaršič – Rada imam pravljice, Marjanu Petaču – Naravno usnje, Uršuli Oitzl Magister – Urchic.porcelain, Ani Trampuš – CeraWoods, Luciji Tičar, Juriju Riharju, Romani Gašpirc, Matjaž Rešek – J.I.M. klobuki, Lojzki Potočnik, Rokodelski sekciji Društva rejcev drobnice Idrija-Cerkno, Rokodelskem centeru DUO Veržej; hvala Katki, Mirjani in Mariji za razigran otroški kotiček, pripovedovalkam iz društva Grable, hvala Breji preji za skupnostni kotiček, Jani Jocif in Slovenskemu etnografskemu muzeju za razstavi, Komplimentu za okusno malico, pa seveda skupini Terrafolk trio za udaren in humoren zaključek z dobro glasbo!

Srčna hvala vsem, ki ste bili z nami in soustvarjali dan, rezerviran za rokodelstvo!

Delimo utrinke, ki jih je v objektiv ujel Denys Shadro.

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.