Tečaj šivanja historičnih oblačil

Tečaj šivanja historičnih oblačil z Andrejo Stržinar

Termin:
05. 04. 2022

Ura:
17.00-20.00

Prostor:
Center kulturnih dejavnosti Škofja Loka

Vljudno vabljeni na tečaj šivanja in izdelave historičnih oblačil, ki ga bo vodila Andreja Stržinar, mojstrica izdelave zgodovinskih kostumov, rekonstrukcij in oblačil slovenske oblačilne dediščine.

Tečaj bo potekal ob torkih 5. 4., 12. 4., 19. 4., 26. 4. in 3. 5. 2022 med 17.00 in 20.00 v prostorih Centra kulturnih dejavnosti Škofja Loka (Martinova hiša, Mestni trg 26). V 15-urnem tečaju bodo udeleženci pod mentorstvom strokovnjakinje Andreje Stržinar na podlagi srednjeveške oblačilne dediščine izdelali žensko ali moško historično oblačilo, ki je po svojem kroju enostavno in delno prilagojeno današnji uporabi.
Prvo srečanje bo namenjeno uvodni predstavitvi, spoznavanju celotnega procesa krojenja in izdelave oblačil ter izbire materiala za izvedbo. Oblačila bodo v celoti izdelana iz lanu, ki ga bodo udeleženci lahko kupili na tečaju. V praktičnem delu tečaja pa bodo udeleženci na podlagi vnaprej pripravljenega kroja le tega prilagodili svojim potrebam in s pomočjo starih krojaških in šiviljskih tehnik izdelali svoje dvodelno oblačilo.
Tečaj poteka v predpripravah na Historial 2022, ki poteka 4. 6. 2022, in kot del spremljevalnih dogodkov razstave Andreje Stržinar, ki v mesecu maju gostuje v našem Rokodelskem centru DUO Škofja Loka.
Prijave na rokodelski tečaj so obvezne. Maksimalno število udeležencev je 6. Cena tečaja znaša 140 eur, material si udeleženci zagotovijo dodatno glede na potrebno količino za izdelavo (približno 4,5 m lanu za žensko in 2 m lanu za moško obleko).
Za več informacij in dodatne informacije pa smo vam na voljo na rokodelskicenter@visitskofjaloka.si ali 040 769 521.
Vljudno vabljeni!
Foto Lucija Kavčič

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.