Tečaj izdelave usnjenega dnevnika

Tečaj izdelave usnjenega dnevnika

Termin:
03. 02. 2024

Trajanje:
7 ur

Ura:
9.00-13.00

Prostor:
Rokodelski center DUO Škofja Loka (Mestni trg 34)

Cena:
98 €

Rezerviraj

Vljudno vabljeni na rokodelsko delavnico izdelave usnjenega dnevnika, ki jo bosta vodila mojstrica Janja Stopinšek in mojster Klemen Urbanija.

Na tečaju, ki se bo odvijal ravno v času slovenskega kulturnega praznika, boste sami izdelali usnjeni dnevnik. Prvi dan boste pripravili papir in v kos usnja s pomočjo preše vtisnili posušene drevesne liste. Drugi dan tečaja boste vtisnjeno usnje pobarvali in pripravili platnico. Na koncu boste papir prišili na usnjeno platnico. Na delavnici boste izvedeli tudi veliko zanimivosti o obdelavi in šivanju usnja.

Delavnica bo potekala dve zaporedni soboti, 3. 2. 2024 od 9. do 12. ure in 10. 2. 2024 od 9. do 13. ure v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka (Mestni trg 34). Ker postopek izdelave dnevnika zahteva nekaj ročnih spretnosti, je delavnica primerna za otroke od 12 let dalje in seveda vse ostale.

Cena za ves material* in vodstvo je 98 €. Število mest je omejeno, zato predlagamo, da se resni interesenti čim prej prijavite na obrazcu, Delavnica bo izvedena ob zadostnem številu prijav. Na e-pošti in telefonski številki smo na voljo za več informacij.

 

Toplo vabljeni!

 

*Usnjeni dnevnik boste po želji okrasili z vtiskovanjem drevesnih listov v usnje. Nekaj jih bosta s seboj prinesla mojstra, če pa imate posebne želje, pa poravnan drevesni list (najbolje, da ga poravnate in osušite med knjigami) prinesite s seboj.

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.