Tečaj izdelave rokavcev z Andrejo Stržinar – dodatni termin

Termin:
10. 05. 2024

Prostor:
Rokodelski center DUO Škofja Loka (Mestni trg 35)

Cena:
190 €

Rezerviraj

Vljudno vabljeni na tečaj izdelave rokavcev, ki jo bo vodila mojstrica Andreja Stržinar (AS Unikat).

Rokavci so bili osnovna ženska oblačilna sestavina od 15. pa vse do druge polovice 19. stoletja. Sprva so bili najpogosteje izdelani iz belega platna (lan), pozneje pa iz bombažnega blaga. Ženske so jih nosile h krilu z životkom za vsakdanjo in pražnjo rabo. Za rokavce je značilno, da so kratki, krojeni iz pravokotnih delov, pri čemer je oblika dosežena z ročnim nabiranjem. (M. Klobčar in B. Knific, 2021)

Na tečaju si boste pod vodstvom mentorice izdelali ročno nabrane rokavce po vaših merah iz bombažnega ali lanenega blaga. Pri okraševanju boste lahko izbirali med različnimi čipkami in pirkelci (ozki modri vzorčni trakovi).

Delavnica bo obsegala 5 srečanj:

Cena tečaja je 190 €, v ceno je vključeno strokovno vodstvo in material. Na delavnico s seboj prinesite osnovne šiviljske pripomočke (šivanke, bucike, škarje …). Zaželen je tudi šivalni stroj, ni pa nujen. Delavnica je primerna tudi za moške, izdelali si boste lahko srajco po svojih merah.

Prijave so obvezne na povezavi.  Za več informacij smo vam na voljo preko e-pošte rokodelskicenter@visitskofjaloka.si ali po telefonu 04 511 24 60. Delavnica bo izvedena ob zadostnem številu prijav.

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.