Staro grajsko obzidje / Nove tekstilne instalacije

Staro grajsko obzidje / Nove teksilne instalacije

Ptujski grad, Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož

17. junij-31. avgust 2023

Kreativnice gostujemo na Ptuj!
V Pokrajinskem muzeju Ptuj–Ormož gostujeta naši veliki tekstilni deli GOZD in ZEMLJA, SEME.
Razstavo na prostem smo odpirli na muzejsko poletno noč v soboto 17. 6. 2023 ob 20h.

V letu, ko Pokrajinski muzej Ptuj–Ormož obeležuje častitljivo sto trideseto obletnico delovanja, v okviru Poletne muzejske noči na ogled postavljajo zunanje tekstilne instalacije Sodobnega tekstilnega centra Kreativnice iz Škofje Loke.
Na notranje obzidje Ptujskega gradu umeščena izvirna tekstilna dela več avtoric (Silva Horvat, Anja Musek AMUSE, Lili Panjtar LILAStudio in Nina Vastl Štefe Mojdom) so izdelana v različnih tekstilnih tehnikah, kot so polstenje, tkanje, ročno šivanje, barvanje in tiskanje tekstila ter izpostavljajo vprašanja okoljske problematike in opozarjajo na nujnost trajnostnega razvoja. Namen razstave je povezati za zunanje javne prostore zasnovana sodobna tekstilna dela večjih dimenzij z muzejskimi baročnimi tapiserijami, ki krasijo sobane Ptujskega gradu.

Razstava Staro grajsko obzidje – Nove tekstilne instalacije je zaključek muzejskega projekta Veščine in skrivnosti mojstrov in mojstric tkanja (2022-2023), posvečenega 40. obletnici delovanja prvega konservatorsko-restavratorskega ateljeja za tekstil v Sloveniji ter 130-letnici ptujskega muzeja.

Tekstilne instalacije katalog08

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.