Spremljevalni dogodki Poklon volni: delavnica tkanja in srečanje predic

V okviru razstave potekata tudi dva spremljevalna dogodka – delavnica tkanja in srečanje predic

Delavnica TKANJA NA TKALSKEM OKVIRJU

sreda, 29. 3. 2023, med 17. in 19. uro

Na prikazu boste spoznali osnovne pojme o ročnem tkanju. Seznanili se boste s tehniko tkanja na tkalski okvir. Iz volne ali bombaža boste v platno vezavi stkali tkanino v velikosti približno 20 x 30 cm, iz katere lahko naknadno izdelate denarnico, peresnico, toaletno torbico ali kakšen drug uporabni izdelek.
Izvedba traja 2 uri oz. do zaključka izdelave izdelka. Z vami bo rokodelka Alenka Rupnik, tkalka in predsednica Rokodelske sekcije DRDIC.

Cena je 40 eur / osebo (cena vključuje strokovno vodenje, material in uporabo statvic). Srečanje se izvede ob prijavi vsaj 4 udeležencev, na voljo je 6 mest. Obvezne prijave zbiramo na naslovu rokodelskicenter@visitskofjaloka.si.

Vabilo_delavnica tkanja_Poklon volni!

 

Srečanje predic – druženje ob kolovratu 

sobota, 25. marca 2023, med 10. in 13. ure

Predenje volne na kolovratu je postalo redko rokodelsko znanje. Znanje pa se s posameznimi iniciativami ponovno obuja. Ena takih je pred leti preko tečajev predenja potekala v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka, v zadnjih letih pa znanje predenja na kolovratu obuja in širi Rokodelska sekcija Društva rejcev drobnice Idrija – Cerkno.
Tokrat bomo sobotno dopoldne izkoristili za druženje predic ob kolovratu, vas pa vabimo, da nas obiščete in tudi sami poskusite iz volnenih vlaken spresti nit.

Vabilo_delavnica srečanje predic

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.