Skupnost in tekstil: Skupna miza in koncert Swingatan

Skupnost in tekstil: Skupna miza 2022

skupnostni piknik in koncert zasedbe Swingatan
odprta vrata Sodobnega tekstilnega centra Kreativnice

Sobota, 20. 8. 2022, ob 18h
Trg pred Kaščo na Spodnjem trgu

Na Spodnji trg ponovno prihaja skupnostni piknik!

Kreativnice bomo pogrnile Skupno mizo, obiskovalce pa vabimo, da na mizo prinesete svoj kulinarični prispevek. Pijača bo, s seboj prinesite le svoj kozarec. Povabite še svoje bližnje, sosede, znance in prijatelje!

Na trgu pred Kaščo, nasproti Sodobnega tekstilnega centra Kreatvince na Spodnjem trgu, ustvarjamo prostor druženja. Pripravljamo Skupno mizo za prebivalce, vse, ki delujejo na Spodnjem trgu, ter za vse obiskovalce, ki se bodo pridružili. V prijetnem ambientu bo poskrbljeno za prostor druženja in preplet tekstilne in glasbene ustvarjalnosti. V goste namreč prihaja zasedba Swingatan! Hitroprsto akustično glasbeno zasedbo vodi eden od redkih slovenskih jazz violinistov in virtuozov na tem glasbilu, Peter Ugrin.
Swingatan izvaja avtorsko glasbo, stilsko blizu swinga in bossa novi glasbi, značilni za obdobje 30. in 40. let prejšnjega stoletja. Repertoar obsega vse od balad in klasičnih etud do virtuoznih tem, podžgan z neusmiljenim gipsy rhythm’n’drive. Vsi člani zasedbe so priznani jazz in klasični glasbeniki, ki delujejo tako v slovenskem kot tudi tujem prostoru.
Celo popoldne bodo vrata Sodobnega tekstilnega centra Kreativnice na široko odprta, obiskovalci boste lahko ob druženju spoznali delo tekstilnih oblikovalk, ki v njem delujejo.

Spremljajte FB dogodek

Vabljeni, prijeten in kakovostne umetnosti poln poletni večer se obeta!

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.