Rokodelsko na Visokem 2022

Vabljeni 11.9.2022 na Dvorec Visoko!

Rokodelski center DUO Škofja Loka ponovno pripravlja rokodelski dogodek na Visokem!

V nedeljo, 11. 9. 2022 na Dvorcu Visoko pripravljamo bogat program na prostem. Potekal bo osrednji rokodelski sejem, razstave na prostem, rokodelske delavnice, pripovedovanje za otroke in odrasle, bogat otroški program, poskrbeli bomo za kulinariko in glasbeno dogajanje. Dogodek bomo sklenili z večernim koncertom ob 18. uri – z nami bosta Uršula Ramoveš in Metod Banko.

Program našega dogodka:

10.00–18.00: ROKODELSKI SEJEM
Osrednji del dogodka je rokodelski sejem, na katerem se s svojimi izdelki in prikazom rokodelskih veščin predstavljajo mojstri in mojstrice, ki so z našim centrom povezani tako ali drugače.

10.00–17.00: ROKODELSKE DELAVNICE
Tekom celega dneva se boste obiskovalci lahko udeležili različnih rokodelskih delavnic, ki jih bodo vodili različni rokodelci. Razpored in termini posameznih delavnic bodo v kratkem objavljeni na FB dogodku.

10.00–17.00: OTROŠKI PROGRAM
Zavod KRES
Poseben program ekipa Zavoda Kres pripravlja za najmlajše obiskovalce. Rajali bodo ob igri na prostem, družabnih igrah naših prednikov in ustvarjanju!
Osrednja delavnica Od jabolk do mošta! Otroci bodo prešali jabolka in si sami pripravili osvežilni mošt! Seveda pa za prosto igro še veliko drugih izzivov in starih iger ter prijeten kotiček za počitek.

10.00–16.00: SKUPNOSTNI KOTIČEK
Pletilska skupnost Breja preja
V skupnostnem kotičku bo Breja preja pripravila pletilski Štrikeraj, odprt za vse obiskovalce. V sproščenem ambientu in ob klepetu bo potekalo celodnevno ustvarjanje.
Spodbujamo skupno ustvarjanje otrok in njihovih staršev.
Letos Breja preja prinese s sabo tudi izvezene zgodbe. Pisale in vezle so jih ženske, ki so se v Škofjo Loki priselile v zadnjih letih, učenje slovenščine pa združujejo s tekstilnim ustvarjanjem, pisanjem in deljenjem svojih življenjskih izkušenj in zgodb, od drobnih in navihanih do globokih in ganljivih.

12.00 in 16.00: PRIPOVEDOVANJE ZA OTROKE IN ODRASLE
Grable, društvo za kreativno grabljenje sveta
Pripovedovanje zgodb je od vedno tesno povezano z rokodelstvom. Tokrat bo v dopoldanskem času pripovedovanje namenjeno otrokom. Pripovedovalsko-likovni duet Petre Čičič in Anje Fabani bo poskrbel za preplet zgodb in ustvarjalnosti. Popoldne pa bodo pripovedovalke prepovedale zgodbe, namenjene odrasli publiki.

10.00–19.00: KULINARIKA
S hrano in pijačo nas bo skozi cel dan razvajala restavracija Kompliment, na Dvorcu Visoko pa je odprta tudi Kavarna Visoko s svojo slastno ponudbo.

18.00: VEČERNI KONCERT: URŠULA RAMOVEŠ in METOD BANKO
Celodnevni dogodek, poln ustvarjalnosti in prepletanj, bomo zaključili s koncertom vrhunskega glasbenega dueta Uršule Ramoveš in Metoda Banka: Pesmi iz Jazbecove grape, ki jih je napisal Janez Ramoveš
Slišane bodo znane pesmi v novi preobleki: udarni pevski duet a capella, ob spremljavi kitare in bobna. Jagodni izbor pesmi z vseh albumov Uršule Ramoveš in Fantov z Jazbecove grape: od znanih priredb do poganskega petja v poljanščini.

 

Spremljajte nas in razširite glas o dogodku!

Več o programu in aktualne objave lahko preberete tukaj.

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.