Rokodelska kolonija 2022

Za nami je še ena čudovita rokodelska kolonija – 6. rokodelska kolonija – ”Varuhi praga” na Breznici pod Lubnikom na Kalanovi domačiji.
V davni preteklosti so ljudje živeli v tesni povezanosti z naravo, njeno dobroto in uničujočo močjo. Da bi se pred slednjo zaščitili in ohranili občutek varnosti svojega ognjišča, se je tudi v slovenski krasilni umetnosti razvila izrazna moč simbolne mootivike, ki je vedno imela magični, varovalni in religiozni pomen.
”Varuhi praga”, da bi obvarovali svoja ognjišča in dobro – pred tistim, kar bi uničilo naravni red. Udeleženci na letošnji koloniji so tako ustvarjali z raznoraznimi zaščitnimi motivi, morinimi znamenji,… z željo, da se zaščitimo pred vsakršno moro današnjih dni in pridemo do notranjega miru.
V organizaciji Sekcije DUO pri OOZ Škofja Loka, Rokodelskega centra DUO Škofja Loka in Zavoda Kres smo v skupnem ustvarjalnem koncu tedna še enkrat dokazali, kako pomembno sodelovanje, povezovanje, izmenjava, veselja do ustvarjanja, pozitivna naravnanost in druženje.
Za izjemen glasbeni večer pa je poskrbela zasedba Tantadruj.
Hvala vsem, ki so soustvarjali, prišli in nas podprli!

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.