Roko-delci: Polstenje z osebami z motnjami v duševnem razvoju

08. junija 2022

V drugi fazi projekta Roko-delci je mojstrica Anja Musek znanje mokrega polstenja predajala osebam z motnjo v duševnem razvoju.

V okviru druge faze projekta Roko-delci je mojstrica polstenja, Anja Musek bogastvo svojega znanja delila z mladimi z motnjami v duševnem razvoju. Na petih srečanjih v aprilu in maju je šestim učencem Osnovne Šole Jela Janežiča v svojem ateljeju AMUSE predstavila materiale in osnove tehnik polstenja, v nadaljevanju pa je sledilo ustvarjanje skupnega izdelka, ki bo sprva razstavljen in predstavljen javnosti, nato pa bo razstavljen v šoli. Anja Musek zelo aktivno sodeluje v projektu reševanja prsti, zato je bila tematika izdelka okoljevarstvena.

Projekt Roko-delci tako v drugi fazi dosega ključen cilj; ne samo dokumentirati rokodelska znanja temveč ga z izvedbo izobraževanj za različne ciljne skupine tudi deliti in širiti.

Projekt sofinancira Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino odgovarjata Razvojna agencija Sora d. o. o.

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.