POP-UP Razstava: mladi ustvarjalci: Lenart Šolar in Eva Mulej, Gentle Power

Med 21. 2. in 6. 3. 2023 se v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka predstavljata dva mlada ustvarjalca, ki se vsak na svoj način  posvečata oblikovanju tekstila.

Lenart Šolar je študent modnega oblikovanja. Večina razstavljenih oblačilnih kosov je rezultat projekta Future Home, ki se ukvarja z elementi odraščanja na kmetiji in njihovega prenašanja v oblikovalski proces. Lenarta zanima trajnosten način ustvarjanja – »upcycling«, pletenje brez odpadka, 3D tisk… Med drugim se posveča tehničnim zakonitostim rokodelskega dela in sodeluje z različnimi mojstri rokodelci.

Eva Mulej ustvarja pod imenom Gentle power. Zase pravi, da je navdušena nad kvačkanjem, ki ji daje zaupanje nad dolgim procesom ustvarjanja in zavest, da sama obvlada veščino, ki se je prenašala skozi več generacij. Njeno delo temelji na principih etične mode in trajnostnem pristopu k ustvarjanju. Tradicionalni tehniki kvačkanja z ustvarjanjem živobarvnih kosov dodaja sodobno podobo in ustvarja edinstveno udobje izdelkov.

Vabljeni v RC DUO Škofja Loka (Mestni trg 34, Škofja Loka), da spoznate delo mladih ustvarjalcev, ki rokodelstvu dodajajo sodobne interpretacije.

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.