Pop-up razstava: Mladi ustvarjalci: Hana Jelovčan

Med 19. in 30. aprilom 2021 se v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka predstavlja gimnazijka Hana Jelovčan, ki je v glini našla svoj ustvarjalni izraz.

»Vse se je začelo, ko mi je dedek pri mojih petih letih v mojo košarico na kolesu položil tempera barve. Takrat sem začela pacati in ustvarjati. Vse od takrat z veseljem odkrivam nove načine, ki mi pomagajo zliti mojo ustvarjalno energijo iz sebe«.

Hane Jelovčan nič ne osrečuje bolj kot umetnost in verjame, da bo to tako tudi ostalo. Za keramiko jo je navdušila Anita Miklavčič s svojo prvo linijo skodelic in želja staršev, da bi imeli unikaten družinski set kuhinjskih posod. Ustvarja v tehniki »stoneware keramike«, trenutno pa si doma ustvarja svoj atelje, saj si želi svoje pridobljeno znanje poglabljati in piliti svoje veščine. Hana tudi v prihodnosti želi ustvarjati na področju keramike in umetnosti, zato jo bo tudi študijska pot peljala v te smeri.

Vabljeni v RC DUO Škofja Loka (Mestni trg 34, Škofja Loka), da spoznate delo mlade ustvarjalke, se z njo srečate in podprete njeno delo ter ustvarjalne začetke!

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.