Odprtje razstave volnenih izdelkov Darje Rant: Pod krošnjo listje šelesti

Termin:
24. 10. 2023

Ura:
18.00

Prostor:
Rokodelski center DUO Škofja Loka (Mestni trg 34)

Vljudno vabljeni na odprtje in ogled razstave volnenih izdelkov Darje Rant: Pod krošnjo listje šelesti

POD KROŠNJO LISTJE ŠELESTI: RAZSTAVA VOLNENIH IZDELKOV DARJE RANT, KLOBBKA
Razstavo odpiramo v torek, 24. oktobra 2023, ob 18. uri.

Darja Rant je tekstilna oblikovalka, ki se pri svojem rokodelskem ustvarjanju posveča oblikovanju volne v različnih tehnikah (mokro polstenje, vezenje, pletenje), hkrati pa kot raziskovalka išče drugačne načine in procese ustvarjanja, preko katerih vključuje najrazličnejši krog (so)ustvarjalcev. Njeno delo prepleta raziskovalno–znanstvene projekte, izdelavo uporabnih volnenih izdelkov za dom in osebno rabo ter skupinsko ustvarjanje in vseživljenjsko učenje.
Tako tudi razstava Pod krošnjo listje šelesti združuje različne pristope k oblikovanju, različne tehnike in načine dela. Razstava ima močan simbolni pomen in obiskovalca vzpodbuja, da preko rokodelskega ustvarjanja razmišlja o življenju, svojih poteh in sledeh, ki jih to pušča.
Narava je neskončen vir navdiha in prostor povezave s samim sabo. Jesen je posebna – kljub hladu in temi privabi iz listov barve, ki osvetljujejo vedno krajše dni. Kakor listje šelesti pod nogami med sprehodom po gozdu, šelestita tudi volna in milnica med polstenjem. Ponazarjata akcijo in gibanje, krožno pretakanje energije, vračanje k izvoru in spoštljivost do vsega in vseh. Jesenske barve spominjajo, da je tudi v zrelih letih posameznika še vedno veliko topline in barv!
Na razstavi se sprehodimo preko velike stenske tapiserije, ki je nastajala več mesecev s prispevkom številnih rok, do uporabnih volnenih izdelkov, ki prepletajo polstenje in vezenje, pa vse do drevesa življenja, ki simbolizira razvejano krošnjo mnogih življenjskih izzivov …

Razstava bo na ogled do 21. novembra 2023.

Vljudno vabljeni!

Foto Katja Jemec, Denys Shadro in Darja Rant

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.