Lesni feniks: Obnova lesenega pohištva

25. marca 2021

PREDAVANJA in DELAVNICE: OBNOVA LESENEGA POHIŠTVA

Imate doma kakšen kos lesenega pohištva, ki za vas predstavlja pomemben del vašega doma in je pri vas doma mogoče že več generacij, a bi ga bilo potrebno obnoviti, popraviti in mu vrniti nazaj njegovo uporabnost ter mu vdihniti nov, svež videz?

V okviru projekta Lesni feniks smo na Razvojni agenciji Sora d.o.o. skupaj z Matijem Hiršenfelderjem, mojstrom, restavratorjem in rokodelcem iz Škofje Loke, pripravili predavanja in delavnice na temo obnove lesenega pohištva, ki se bodo predvidoma izvedla v aprilu in maju 2021:

Na uvodnem predavanju nam bo Matija Hiršenfelder predstavil teoretične osnove postopkov pri obnovi lesenega pohištva (stavbno in notranje pohištvo, leseni predmeti).

Sledili bodo praktični napotki za obnovo lesenega pohištva, kot so pri stavbnem pohištvu npr. okna, notranjem pohištvu npr. mize in stoli, ter posamezni leseni predmeti. Iz vaše strani lahko prinesete posamezne kose pohištva s seboj ali nam pošljete slikovno gradivo pohištva, ki bi ga želeli obnoviti.

Praktična delavnica: srečali se bomo pri mojstru v njegovi delavnici v Škofji Loki, kjer nam bo predstavil potrebna delovna orodja in opremo za lesenega pohištva. V delavnici boste ob pomoči mojstra pričeli z obnovo vašega kosa lesenega pohištva, ki jo boste potem nadaljevali doma.

Predvidoma v aprilu in maju 2021 bo uvodno predavanje skupaj z praktičnimi napotki izvedeno v Škofji Loki in Železnikih; Praktična delavnica bo izvedena v Škofji Loki v delavnici mojstra.

Število udeležencev je omejeno! Prijavite se preko: https://bit.ly/3vPrtIY

Za več informacij darja.baric@ra-sora.si oz. na tel. št. 04-50 60 224.

 

Fotografija Katja Jemec

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorna Razvojna agencija Sora d. o. o.

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.