Nagrada Zgodbe evropske kulturne dediščine

01. junija 2022

Prejeli smo Nagrado Zgodbe Dnevov evropske kulturne dediščine!

Novica je objavljena tukaj

Naša zgodba o skupnosti rokodelcev in rokodelk na Škofjeloškem je bila prepoznana kot ena najboljših evropskih zgodb kulturne dediščine.

Ta zgodba je iskrena, preprosta in izjemeno pomembna – kaže na moč povezovanja, skupnosti in odgovornega sodelovanja. Našega Rokodelskega centra DUO Škfoja Loka v taki obliki ne bi bilo brez vseh posameznikov in posameznic, ki vanj vlagajo svojo energijo, znanje, čas in veselje! Hvaležni smo, da lahko sodelujemo s takimi ljudmi.

S to nagrado je skupnost rokodelcev in rokodelk dobila podporo in prizanje za svoje delo! Ponosni smo, da smo v družbi izjemnih in navdihujočih 72 zgodb evropske kulturne dediščine iz 27 držav prišli v najožji izbor in da bomo naše vsebine lahko razvijali še naprej! ✋🤚
Pomen edinstvenega rokodelskega znanja, ki ga nosi vsak rokodelec in vsaka rokodelka, želimo širiti čim širše. Z zavednjem o pomenu lahko vsak posameznik ali skupnost svojo (ne)snovno dediščino prepozna in zanjo skrbi. Verjamemo, da lahko pripoved v obliki zgodbe začuti vsakdo in stopi korak naprej za ohranjanje znajna in njegov razvoj.
Veselimo se dela in sodelovanja! 🤝

Council of Europe I European Heritage Days (EHD) / Journées européennes du patrimoine (JEP) I
Dnevi evropske kulturne dediščine / European heritage Days in Slovenia

Foto Katja Jemec

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.