Moč tekstila v Kreativnicah

Predstavitev knjige Moč tekstila in pogovor o njej

Čas za pogovor o tekstilu, razmislek o svojem odnosu do njega in čas za skupno ustvarjanje.

Skupino Oloop vodijo tri oblikovalke, umetnice in producentke, Tjaša Bavcon, Jasmina Ferček in Katja Burger Kovič. Pod imenom Oloop delujejo od leta 2003, ko so ustanovile Zavod za sodobno tekstilno umetnost in oblikovanje z istim imenom.
Skupina Oloop je aktivna na različnih področjih vizualnega ustvarjanja, od produktnega oblikovanja, oblikovanja prostorskih postavitev do tekstilne umetnosti, obenem pa vodite usposabljanja, predavanja in delavnice ter povezuje oblikovanje z družbeno angažiranimi projekti

Zavod Oloop vsi dobro poznamo po njihovih projektih Razkrite roke v več edicijah, Velika kvačkana preproga, Skupnostno ustvarjanje, Ženske, ki vezejo pripoved, Telo, tekstilni spomin, Selfi in drugi, ki so jih avtorice začele izvajati že pred več kot 10 leti. Preko teh projektov so bile ene prvih pri nas, ki so začele poudarjati rokodelstvo in predvsem tekstilno ustvarjalnost kot orodje vključevanja in povezovanja med ranljivimi skupinami in širšo skupnostjo.

Knjiga Moč tekstila je priročnik. Konec lanskega leta je izšla je pri založbi Vida. Opozarja na pozitivne učinke tekstilnega ustvarjanja, bralce in bralke vzpodbuja, da odkrijejo ustvarjalnost svojih rok in jih vodi skozi te ustvarjalne procese.

V Kreativnice smo jih povabile, da pobližje spoznamo priročnik in si vzamemo čas za pogovor in skupno ustvarjanje.

Hvala vsem!

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.