Anja Musek

Cankarjev trg 6, 4220 Škofja Loka
T: +386 (0)31 855 468

AMUSE

Po izobrazbi je krajinska arhitektka, zadnjih 5 let pa se posveča izključno polstenju. Ustvarja unikatna oblačila, modne dodatke in izdelke za dom v prastari tehniki mokrega polstenja (filcanja). Zaznamuje jo sodobno, minimalistično oblikovanje in uporaba naravnih materialov, poleg volne tudi lan, kopriva, konoplja, svila … Izdelke tvori iz osnovnega vlakna in ne iz blaga. Ustvarja v brezšivni tehniki, torej so vsa vlakna med seboj prepletena v enoten kos brez nastanka odpadnega materiala – v skladu z ‘zero-waste’ ideologijo.

Anja Musek ustvarja v svojem ateljeju Amuse, ki se nahaja v starem mestnem jedru Škofje Loke ob reki Sori. V njem mesečno prireja tudi delavnice in tečaje mokrega polstenja. Za vse svoje izdelke je prejela certifikat kakovosti Rokodelstvo Art & Craft Slovenija. Je aktivna članica Rokodelskega centra DUO Škofja Loka in Sodobnega tekstilnega centra Kreativnice. Udeležuje se domačih in mednarodnih sejmov, razstav in tekmovanj. Letos je bila sprejeta tudi v mednarodno skupino VAWAA – Vacation With an Artist.

 

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.