Delavnica izdelave jaslic v tehniki suhega polstenja

Delavnica izdelave jaslic v tehniki suhega polstenja

Termin:
25. 11. 2023

Ura:
10.00-16.00 (z vmesnim odmorom)

Prostor:
Delavnica Rokodelskega centra DUO Škofja Loka (Mestni trg 35)

Cena:
80€

Delavnica izdelave jaslic v tehniki suhega polstenja

Petra Vengar pod znamko Petruška ustvarja v svojem ateljeju na Gorenjskem v Zgornjesavski dolini, hkrati pa domuje tudi v našem rokodelskem centru. V tehniki suhega polstenja pod njenimi prsti nastajajo Petruške, pravljična bitja, ki s svojo energijo v prostor vnesejo posebno vrednost.

 

Pridružite se ji na rokodelski delavnici in spoznajte njene volnene izdelke, ki preprosto začarajo.

 

Jaslice kot upodobitev Jezusovega rojstva so ena od značilnih podob praznovanja božiča. Jasličarstvo ima na Slovenskem dolgo tradicijo, zelo pa je oživela v 90. letih 20. stoletja s številnimi razstavami jaslic. Prve dokumentirane jaslice so v Sloveniji postavili leta 1641 v cerkvi v Gornjem Gradu. V meščanskih domovih so se jaslice začele pojavljati v 18. stoletju, v začetku 19. stoletja pa tudi v kmečkih domovih, najprej na Gorenjskem. Izdelava jaslic – jasličarstvo je vpisano tudi v register nesnovne kulturne dediščine Slovenije.

Na delavnici boste izdelali osnovne figure jaslic (Marijo, Jožefa, Jezusa). V ceno je vključen ves material in vodenje.

Prijave so obvezne po e-pošti: rokodelskicenter@visitskofjaloka.si ali po telefonu 04 511 24 60, kjer smo vam na voljo tudi za več informacij. Delavnica bo izvedena ob zadostnem številu prijav.

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.