Izložbe domišljije v Rokodelskem centru DUO

Izložbe domišljije so projekt povezovanja dvanajstih organizacij in posameznikov s področja kulture, umetnosti, rokodelstva in prodaje unikatnih izdelkov s Škofjeloškega. Na prodajnih razstavah na različnih lokacijah po starem mestnem jedru Škofje Loke se tako predstavljajo umetniki, rokodelci, fotografi, ilustratorji, oblikovalci in vam svoje izdelke ponujajo na ogled in v nakup. Poleg razstav skozi cel mesec pripravljamo tudi različne spremljevalne dogodke, na katerih se lahko družite z nami, ustvarjate ali se naučite kaj novega.

Namen Izložb domišljije je promocija ustvarjalnosti na Škofjeloškem pa tudi oživljanje starega mestnega jedra in spodbujanje odgovornega potrošništva ter lokalnih nakupov. Izložbe domišljije ponujajo celostno izkušnjo novoletnega obdarovanja in ozaveščeno potrošništvo, zelo drugačno od hitre mode in prenatrpanih trgovskih centrov. Izložbe domišljije namreč prepletajo odkrivanje srednjeveških ulic in trgov Škofje Loke, sproščene pogovore z ustvarjalci in premišljeno izbiro unikatnih daril za naše najbližje.

Letos vas v okviru Izložb domišljije že sedmo leto zapored vabimo na prodajno razstavo v Rokodelski center DUO Škofja Loka, kjer se s svojimi izdelki predstavlja 20 rokodelk in rokodelcev. Ti mojstrsko združujejo veščine obdelovanja raznolikih materialov s sodobnimi potrebami, kot so iskanje okolju vzdržnih rešitev z naravnimi surovinami in čim manj odpadki. Darila bodo zato poudarila skrb za izročilo in okolje.

Nekaj detajlov in idej za darila si lahko ogledate v fotogaleriji, ostale pa v živo na Mestnem trgu 34 v Škofji Loki. Rokodelski center je odprt po sledečem razporedu: ob ponedeljkih 10.00–15.00, od torka do petka 10.00–18.00 in ob sobotah 9.00–13.00. Se srečamo!

Več vsebin, ki povezujejo letošnje sodelujoče razstavne in prodajne prostore, ustvarjalke in ustvarjalce ter gostince, spremljajte na družbenih omrežjih, na FB: Izložbe domišljije in IG @izlozbe_domisljije.

Obiščite Izložbe domišljije in obdarujte z domišljijo!

 

Sodelujoči rokodelci in rokodelke na prodajni razstavi: Roman Jamnik, Lucija Tičar, Petra Vengar – Petruška, Petra Plestenjak Podlogar, Ladka Peneš – mamaLadka, Ana Rakovec, Joće Krmelj – Kovaštvo Krmelj, Matija Hiršenfelder, Anja Musek – AMUSE, Katja Zrimšek – NiceArt, Anton Kosmač, Lili Panjtar – LILAStudio, Janja Stopinšek in Klemen Urbanija – Jaya Life usnjeni izdelki, Janez Krišelj, Tatjana Švab, Karmen Prelog – Art Carmelia, Janez Jankovec, Darja Rant – Klobbka, Zdenka Rakovec Vilfan in Katja Vilfan – Krpanke.

foto: Denys Shadro

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.