Intenzivni začetni tečaj izdelave steklenega izdelka v vitražni tehniki Tiffany

Intenzivni začetni tečaj izdelave steklenega izdelka v vitražni tehniki Tiffany

Termin:
06. 10. 2023

Prostor:
Delavnica Rokodelskega centra DUO Škofja Loka (Mestni trg 35)

Cena:
250 €

Intenzivni začetni tečaj izdelave steklenega izdelka v vitražni tehniki Tiffany

Vljudno vabljeni na intenzivni ZAČETNI TEČAJ IZDELAVE STEKLENEGA IZDELKA V TIFFANY VITRAŽNI TEHNIKI, ki ga bo vodila mojstrica rokodelka Katja Zrimšek, nosilka certifikata Rokodelstvo Art&Craft Slovenije.

 

Zgodovina klasičnega vitraža je vezana predvsem na okna v cerkvah, katedralah in v dvorcih. Najstarejši primerki so zasteklitve na oknih bazilik iz 4. in 5. st., zlata doba vitraža pa je bila v obdobju med 12. in 16. st. V svoji zgodovini je doživljal zatone in vzpone, korenite spremembe pa je doživel s spremembo tehnologije, ki namesto svinčenih trakov uporablja bakreno folijo, to je tako imenovana Tiffany tehnika. Pri tej  tehniki koščke stekla oblečemo z bakrenimi trakovi in jih zacinimo. To omogoča oblikovanje z manjšimi koščki stekla, pa tudi tridimenzionalno oblikovanje.

Na začetnem tečaju boste spoznali vse faze Tiffany vitražne tehnike in pod mentorstvom rokodelke samostojno izdelali ploskovne steklene izdelke ter se dotaknili tudi tridimenzionalnih.

Usvojili boste značilnosti različnih vrst stekla, osnovna pravila konstrukcij izdelkov in izdelave šablon, rezanje in lomljenje stekla, brušenje, sestavljanje z bakreno folijo in cinjenje, zaključne obdelave in zaščito izdelkov.

Tečaj bo potekal v obliki intenzivnega vikend tečaja v petek, 6. 10., med 17. in 20. uro, v soboto, 7. 10., med 9. in 17. uro z vmesnim odmorom, ter v nedeljo, 8. 10., med 9. in 12. uro.

Cena tečaja je 250 € na osebo. Vsi pripomočki in materiali so vključeni v ceno. Prijave na tečaj so obvezne na naslovu rokodelskicenter@visitskofjaloka.si ali po telefonu 04 511 24 60, kjer smo vam na voljo tudi za več informacij.

Tečaj se bo izvedel ob zadostnem številu prijav.

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.