Delavnica Glineni set za zajtrk

Delavnica Glineni set za zajtrk

Termin:
22. 05. 2024

Trajanje:
3 ure

Ura:
18.00-21.00

Prostor:
Delavnica Rokodelskega centra DUO Škofja Loka (Mestni trg 35)

Cena:
50 €

Glineni set za zajtrk

Vabljeni na delavnico Glineni set za zajtrk, na kateri boste pod mentorstvom Simone Žiher (Studio Mache) ustvarjali krožnike in skodelice za kosmiče. Delavnica bo potekala v sredo, 22. 5., ob 18.00, trajala bo dve do tri ure. Za udeležbo na delavnici predznanje ni potrebno. Cena delavnice je 50€ na osebo, število mest je omejeno. V ceno je vključen ves material in vodenje.

Prijave so obvezne na povezavi.  Za več informacij smo vam na voljo preko e-pošte rokodelskicenter@visitskofjaloka.si ali po telefonu 04 511 24 60. Delavnica bo izvedena ob zadostnem številu prijav.

Simona Žiher v svojem Studiu Mache ustvarja unikatno dekorativno in uporabno namizno keramiko. Za oblikovanje keramike se je odločila v času študija na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, svoje znanje pa kasneje dopolnila na Praški akademiji na oddelku za keramiko in porcelan.

Pri svojem delu se poslužuje različnih tehnik, od vlivanja v kalupe, ročnega modeliranja in vrtenja na lončarskem vretenu. Njeno keramiko odlikuje sodobni pridih in eleganca. Navdih črpa iz arhitekture, narave, drugih umetniških del, sanj, spominov, včasih pa dela nastajajo povsem intuitivno. Pri procesu izdelave iz mehke gline objekte pretvori v nežno, organsko obliko, zato izdelki in kolekcije nosijo ženska imena. Vsi kosi so narejeni iz kakovostnih visokotemperaturnih glin – različnih kamenin ali porcelanov.

Simonine izdelke ste lahko v mesecu marcu občudovali na Pop up razstavi Mlade rokodelke v Rokodelskem centru Škofja Loka.

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.