Dogodek: Rokodelsko na Visokem 2021

Ob 10 letnici delovanja Rokodelskega centra DUO Škofja Loka pripravljamo rokodelski dogodek na Visokem, na katerem bomo praznovali rokodelstvo Škofjeloškega.
V nedeljo, 12. 9. 2021 na Dvorcu Visoko pripravljamo bogat program na prostem. Potekal bo osrednji rokodelski sejem, razstave na prostem, rokodelske delavnice, pripovedovanje, otroški program, poskrbeli bomo za kulinariko in glasbeno dogajanje. Dogodek bomo sklenili s koncertom Katarine Juvančič in Dejana Lapanje ob 18. uri.
Program našega dogodka:
10.00–18.00: ROKODELSKI SEJEM
Osrednji del dogodka je rokodelski sejem, na katerem se s svojimi izdelki in prikazom rokodelskih veščin predstavljajo mojstri in mojstrice, ki so skozi 10 let tako ali drugače sooblikovali vsebine našega rokodelskega centra.
10.00–17.00: ROKODELSKE DELAVNICE
Tekom celega dneva se boste obiskovalci lahko udeležili različnih rokodelskih delavnic, ki jih bodo vodili različni rokodelci. Razpored in termini posameznih delavnic bodo objavljeni na FB dogodku.
10.00–17.00: OTROŠKI PROGRAM
Zavod KRES
Poseben program ekipa Zavoda Kres pripravlja za najmlajše obiskovalce. Rajali bodo ob igri na prostem, družabnih igrah naših prednikov in ustvarjanju!
10.00–16.00: SKUPNOSTNI KOTIČEK
Pletilska skupnost Breja preja
V skupnostnem kotičku bo Breja preja pripravila pletilski Štrikeraj, odprt za vse obiskovalce. V sproščenem ambientu in ob klepetu boste ustvarjali vezene badge, na voljo bodo vzorci volne Klika klika, lahko pa boste prispevali k ustvarjanju skupnega izdelka, ki bo nastajal skozi cel dan.
16.00: PRIPOVEDOVANJE ZA ODRASLE
Grable, društvo za kreativno grabljenje sveta
Pripovedovanje zgodb je od vedno tesno povezano z rokodelstvom. Tokrat nas bodo v svetove pripovedi odpeljale pripovedovalke Anja Kocman, Maša Budič in Petra Čičić.
10.00–18.00: RAZSTAVE NA PROSTEM
Rokodelsko dogajanje bo obogatila fotografija. Na dveh razstavah na prostem se predstavljata dva škofjeloška mlada fotografa Erazem Simon Paravinja in Denys Shadro.
10.00–18.00: KULINARIKA
S hrano in pijačo nas bo skozi cel dan razvajal KAOS OKUSOV, na Dvorcu Visoko pa je odprta tudi Kavarna Visoko s svojo slastno ponudbo.
18.00: VEČERNI KONCERT: KATARINA JUVANČIČ IN DEJAN LAPANJA
Celodnevni dogodek, poln ustvarjalnosti in prepletanj, bomo zaključili s koncertom vrhunskega glasbenega dueta Katarine Juvančič in Dejana Lapanje.

Spremljajte nas! FB dogodek Rokodelsko na Visokem 

Vstop prost. Za udeležbo na dogodku je potreben pogoj PCT.

Foto Denys Shadro

 

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.