Delavnica izdelave predpasnika z Andrejo Stržinar

Termin:
26. 01. 2024

Ura:
16.30-20.30

Prostor:
Rokodelski center DUO Škofja Loka (Mestni trg 35)

Cena:
95 €

Rezerviraj

Vljudno vabljeni na delavnico izdelave predpasnika, ki jo bo vodila mojstrica Andreja Stržinar (AS Unikat).

Predpasnik je bil v preteklosti del tako vsakdanje kot pražnje ženske noše. Materiali in oblike predpasnika so se tako razlikovali glede na namen, priložnost, družbeni status, pokrajino …

Na delavnici si boste pod vodstvom mentorice izdelale predpasnik iz enega kosa in ročno nabran v pasu ali na 3 pole s položenimi gubami v pasu. Na voljo bo bombažno in laneno blago ter črn brokat (umetna svila). Če bi si katera želela izdelati predpasnik iz prave brokatne svile, naj to sporoči ob prijavi (doplačilo).

Delavnica bo potekala v dveh delih, in sicer v petek, 26. 1. 2024, in v petek, 2. 2. 2024, med 16.30 in 20.30, v delavnici Rokodelskega centra DUO Škofja Loka.

Cena tečaja je 95€, v ceno je vključeno strokovno vodstvo in material. Čipke niso vključene v ceno. Na delavnico s seboj prinesete osnovne šiviljske pripomočke (šivanke, bucike, škarje …). Zaželen je tudi šivalni stroj, ni pa nujen.

Andreja Stržinar pod blagovno znamko AS unikat ustvarja zgodovinske kostume in rekonstrukcije oblačil različnih časovnih obdobij slovenskega prostora. V vsak oblačilni kos je všita zgodba časa, ki jo posamezni kostum pripoveduje. Njeno delo ohranja spomin na nekdanje načine oblačenja in tudi izdelave oblačil. Temelj njenega dela je ročna izdelava in vključevanje različnih rokodelskih tehnik krojenja, šivanja, vezenja in drugih. Andreja Stržinar je kot nosilka enote Izdelovanje pripadnostnih kostumov vpisana v Register nesnovne kulturne dediščine Slovenije.

Za prijavo na delavnico izpolnite obrazec na povezavi. Po naših kanalih pa smo vam na voljo tudi za več informacij. Delavnica bo izvedena ob zadostnem številu prijav. Število mest je omejeno, zato v primeru prijave prosimo za resnost in vestno udeležbo oziroma čim prejšnje sporočilo o morebitni odpovedi. Hvala!

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.