Delavnica predenja na vreteno

Termin:
22. 11. 2023

Ura:
17.00-20.00

Prostor:
Rokodelski center DUO Škofja Loka (Mestni trg 34)

Cena:
60 €

Izdelati si svojo unikatno prejo je prav poseben užitek. Nekaj večerov je dovolj, da si izdelate prejo za kapo, rokavice ali kak drug izdelek.

Predenje z vretenom je starodavna tehnika, ki jo je pri nas izpodrinilo predenje na kolovrat šele v 17. stoletju, marsikje po svetu pa vreteno tradicionalno še vedno uporabljajo.

Na delavnici z mojstrico Sonjo Mlakar se boste spoznali z volno, kako rokovati s predivom in z zakonitostmi predenja. Predli boste z vretenom, prejo previli in pripravili za sukanje, jo z vretenom posukali in na koncu izdelali štreno. Dobili boste navodila, kako postopati s prejo, da bo primerna za uporabo in nekaj napotkov, kako z vretenom presti učinkoviteje.

Sonja Mlakar je sicer inženirka strojništva, ki jo je predenje niti in ustvarjanje volnenih izdelkov navdušilo najprej s tehničnega vidika. V zadnjem času raziskuje tudi izdelavo preje iz vlaken koprive in drugačne načine načine predenja niti. Udejstvuje se v rokodelski sekciji Društva rejcev drobnice Idrija-Cerkno, sicer pa ustvarja pod znamko Sonja Mlakar – Yarn Queendom.

Cena delavnice je 60 €. V ceno je vključen material (40 g Corriedale prediva in 50 g prediva lokalne ovčje volne) in izposoja vretena. Prijave so obvezne po e-pošti rokodelskicenter@visitskofjaloka.si ali po telefonu 04 511 24 60, kjer smo vam na voljo tudi za več informacij. Delavnica bo izvedena ob zadostnem številu prijav.

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.