[BIEN21] Kreativnice – hibridna razstava

04. februarja 2021

Kreativnice v okviru bienala tekstilnih umetnosti BIEN2021 začenjamo in odpiramo novo sezono Mergentalerjeve ulične galerije Layerjeva hiša in Tam-Tam mestni plakati (kranjska kulturna četrt)
Našo (hibridno) razstavo si lahko ogledate med 8.2.-4.3.2021.

PRIČETEK: PONEDELJEK, 08.02.2021
TRAJANJE DO: 04.03.2021
LOKACIJA: MERGENTALERJEVA ULIČNA GALERIJA

Sodobni tekstilni center Kreativnice odpira novo sezono uličnih razstav Mergentalerjeve ulične galerije Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju, ki se v letu 2021 posveča tekstilu, tekstilni dediščini in njeni sodobni interpretaciji. Ulične razstave v novi sezoni predstavljajo zgodbe tekstila, napisane z vsega sveta, in potekajo v sklopu bienala tekstilnih umetnosti BIEN 2021.
Prva razstava ne gre daleč, posveča se vrhunski ustvarjalnosti tekstilnih oblikovalk in ustvarjalk iz Škofje Loke.

Letošnja, že peta sezona, je v nečem prav posebna. Razstave se ne nahajajo zgolj v srcu kranjske kulturne četrti na Tomšičevi ulici pred Layerjevo hišo. Postavljene so kot hibrid – na ulici in na spletu, saj sprememb, ki so nam življenje postavile na glavo v lanskem letu, ne moremo preslišati. Šepetajo nam o novem času, pandemičnem in kmalu, upamo, post-pandemičnem času, ko bo digitalna realnost še bolj vseprisotna.
Morda se ravno zato obračamo k dotiku, mehkobi in toplini, ki jo zna pričarati tekstil.

In prav takšen tekstil skupina žensk, ki ustvarjajo v sodobnem tekstilnem centru Kreativnice, oblikuje v serije ročno izdelanih unikatnih izdelkov.
Kreativnice so Lili Panjtar, Nina Vastl Štefe, Ladka Peneš, Silva Horvat in Anja Musek.

Spletni del naše (hibridne) razstave si oglejte na www.layer.si/bien.
Ulični del pa bo na ogled od 8. februarja do 4. marca na Tomšičevi ulici nasproti Layerjeve hiše. Fotografije uličnega dela so nastale v nekdanji tovarni Šešir Škofja Loka.

Sledite bienalu tekstilnih umetnosti BIEN tudi na kanalih Youtube / FB / IG

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.