AlpTextyles_raziskovalni dan v Lyonu

09. februarja 2024

Termin:
12. 03. 2024

Prostor:
Hôtel de Région, Lyon, Francija

Skupne rešitve za relokalizacijo trajnostnih, krožnih in inovativnih alpskih tekstilnih vrednostnih verig, temelječih na dediščini in odgovornem potrošništvu

 

Dogodek: Živa tekstilna dediščina Alp, 12. marec 2024

Hôtel de Région, Lyon, Francija

Prihajajoči dogodek Živa tekstilna dediščina Alp poteka v torek, 12. marca v Lyonu v Franciji. Dogodek organizira projektno partnerstvo AlpTextyles in je sofinanciran iz programa Interreg Alpine Space in regije Auvergne-Rhône-Alpes.

Z veseljem sporočamo, da smo dokončali celoten dnevni red dogodka, vključno s pogovori, okroglimi mizami in razstavo, na kateri bodo predstavljeni rezultati našega prvega leta dela. Dogodek je namenjen praznovanju prvega leta raziskav in dosežkov projekta AlpTextyles, na katerem bomo predstavili naša spoznanja o vedenju potrošnikov, industrijskih praksah in pobudah skupnosti, namenjenih spodbujanju trajnosti in inovacij v alpskem tekstilnem sektorju.

Na dnevnem redu bodo razprave o krožnosti, sodelovanju in inovacijah na alpskem tekstilnem trgu in v vrednostnih verigah. Poleg tega bo na naši razstavi izpostavljen napredek, ki ga je AlpTextyles v zadnjem letu dosegel pri pospeševanju diskurza in raziskav trajnostnih in krožnih tekstilnih praks.

Prijave na dogodek so odprte na povezavi Eventbrite

Za več informacij o projektu AlpTextyles si oglejte videoposnetek projekta, stran LinkedIn in spletno mesto Alpine Space.

Veselimo se dogodka in vas vabimo, da z vami delimo naše dosedanje dosežke!

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.