Klobuk za vsako priložnost: klobučarska delavnica Matjaža Reška, J.I.M. klobuki

Vljudno vabljeni na odprtje in ogled razstave »KLOBUK ZA VSAKO PRILOŽNOST: KLOBUČARSKA DELAVNICA MATJAŽA REŠKA, J.I.M. KLOBUKI«.

Razstavo odpiramo v torek, 19. oktobra 2021, ob 18. uri v Rokodelskem centru DUO Škofja Loka (Mestni trg 34).

Matjaž Rešek je v letu 2021 začel samostojno podjetniško pot in odprl klobučarsko delavnico J.I.M. klobuki. Odločitev za to je bila logična, saj se je v dvajsetletni karieri v svetovno znani tovarni klobukov Šešir Škofja Loka v izdelavi klobukov izmojstril, svoje znanje klobučarstva pa dopolnjeval pri različnih mojstrih doma in v tujini.
Z maloserijsko in ročno izdelavo klobukov strankam v svoji delavnici nudi osebni pristop, kakovostne izdelke in izdelavo izdelkov po meri.
S svojim delom želi pokazati, da je klobuk lahko pokrivalo za vsako priložnost. Lahko je pika na i unikatnemu stilu dam in gospodov, lahko je osebni izraz mladih, del uniforme različnih poklicev ali narode noše …
Matjaž Rešek je eden redkih klobučarjev in s svojim delom skrbi za nadaljevanje ter ohranjanje stoletne klobučarske tradicije na Škofjeloškem. Na razstavi prikazujemo postopek ročne izdelave klobukov in končne izdelke, ki nastajajo v delavnici J.I.M. klobuki.
Razstava bo na ogled do 20. novembra 2021.
Vljudno vabljeni!
Več o dogodku

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.