Intervencije v javnem prostoru – Rokodelstvo v mestu

Intervencije v javnem prostoru - Rokodelstvo v mestu

Intervencije v javnem prostoru z namenom opozarjanja in izpostavljanja določene problematike, v našem primeru prisotnosti rokodelskih veščin, so vse pogostejša praksa angažiranega umetniškega izraza. Te oživijo javni prostor in njegove uporabnike spodbudijo, da ta prostor živijo, hkrati pa vzpodbujajo javno debato. Rokodelstvo je močan element identitete Škofje Loke in njenih prebivalcev, a je vseeno velikokrat prezrt, odrinjen, zakrit.
S sodobno interpretacijo rokodelske dediščine prebivalce in obiskovalce Škofjeloškega opozarjamo na ta pomemben del identitete in odkrivamo razvojni potencial, ki ga rokodelstvo predstavlja za območje. Hkrati pa prebivalce povabimo, da v mestu poiščete vse označene lokacije, kjer so bile nekoč aktivne rokodelske delavnice (klobučarstvo, kovaštvo, sodavičarstvo, barvarstvo in platnarstvo) in tiste prostore, ki jih te vsebine polnijo danes. Povabimo vas na pot spominov, mnenj, vtisov in k deljenju zgodb …
Vsebine smo pripravili in izvedli skupaj s partnerjem projekta Loški muzej Škofja Loka, za vizualno podobo pa je poskrbela Jana Jocif.
Vsebine smo pripravili in izvedli skupaj s partnerjem projekta Loški muzej Škofja Loka, za vizualno podobo pa je poskrbela Jana Jocif.
Projekt sofinancira Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014 – 2020.
Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014 – 2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino odgovarjata Loški muzej Škofja Loka in Razvojna agencija Sora.

Deli na socialna omrežja

Prijavi se na E-novice

Vabimo vas, da se pridružite našim sledilcem. Na vaš e-naslov bomo pošiljali novice o dogajanju v našem rokodelskem centru.

S posredovanjem svojega e-naslova se strinjam z uporabo mojih podatkov za namene obveščanja.